logo

Ισόβια ασφάλεια

Η άποψη μας είναι υπέρ των ισοβίων ασφαλιστικών προγραμμάτων υγείας, σε σχέση με τα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια. Ένα ισόβιο ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας μπορεί να ακυρωθεί μόνο σε περίπτωση μη πληρωμής του ασφαλίστρου ενώ οι όροι του είναι προκαθορισμένοι και οι ίδιοι όσο παραμένει ενεργό το συμβόλαιο.

Σε ένα ετησίως ανανεούμενο συμβόλαιο τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Μπορεί το κόστος του στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι πολύ χαμηλότερο, όμως έχει το δικαίωμα η ασφαλιστική εταιρεία να αλλάξει τους όρους του συμβολαίου (με ανάλογη τιμολογιακή αναπροσαρμογή) και σε περίπτωση μη αποδοχής των νέων όρων από τον πελάτη, αυτό σημαίνει και την λήξη του συμβολαίου.

Προβλήματα και Μειονεκτήματα

Το πρόβλημα σε όλο αυτό έγκειται στο γεγονός πως αν ένας πελάτης κάνει χρήση του ετησίως ανανεούμενου συμβολαίου (λόγω προβλήματος υγείας) και μετά από κάποια χρόνια σε κάποια αλλαγή των όρων ο πελάτης δεν συμφωνήσει με τους νέους όρους ή τα ασφάλιστρα και ακυρωθεί το συμβόλαιο, τότε θα είναι πάρα πολύ δύσκολο με τα νέα δεδομένα της υγείας του να μπορέσει να βρει ασφαλιστική κάλυψη σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία.

Ακόμα ένα μειονέκτημα ενός τέτοιου συμβολαίου είναι πως έχει το δικαίωμα η εταιρεία βάσει όρων να μην ανανεώσει τα συμβόλαια για όλους τους πελάτες (αφού πρώτα ενημερώσει τους πελάτες στα χρονικά διαστήματα που υποχρεούται και προτείνει ένα συναφές πρόγραμμα χωρίς να ελέγξει την κατάσταση της υγείας τους). Σε μία τέτοια περίπτωση αν ο πελάτης δεν συμφωνήσει με τον νέο συναφές συμβόλαιο της ασφαλιστικής εταιρείας που είναι ασφαλισμένος, θα πρέπει να βρει νέα ασφαλιστική κάλυψη σε άλλη εταιρεία με το πρόβλημα της ασφαλισιμότητας που αναφέρθηκε παραπάνω.

Θετικά Χαρακτηριστικά

Στα θετικά είναι η πολύ χαμηλότερη τιμή σε σχέση με ενα ισόβιο ασφαλιστικό πρόγραμμα και πολλές φορές οι περισσότερες παροχές. Αυτή τη χρονική στιγμή και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, διανύουμε το τέλος των ισόβιων προγραμμάτων. Σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν στείλει εγκυκλίους και ενημερώνουν τους ασφαλιστές ότι τα ισόβια προγράμματα πλησιάζουν στο τέλος τους. Αυτό συμβαίνει όχι γιατί το αποφάσισαν μια μέρα οι ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά γιατί βάσει των νέων υποχρεώσεων, τα ισόβια συμβόλαια απαιτούν μεγαλύτερα αποθεματικά απο τις ασφαλιστικές εταιρείες σε σχέση με τα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια.

Καλό θα είναι αν σχεδιάζεται να κάνετε το προσεχές διάστημα ασφάλεια υγείας να προλάβετε να το κάνετε όσο η ισοβιότητα παραμένει. Ένα ισόβιο συμβόλαιο ακυρώνετε μόνο αν δεν πληρωθεί ή αν παραβεί ο πελάτης τους όρους του συμβολαίου.

Δωρεάν προσφορά ασφάλισης υγείας

Γιάννης Εμμανουήλ Ασφαλιστικός Πράκτορας Υγείας
Αναπαραγωγή Βίντεο
Γιάννης Εμμανουήλ Ασφαλιστικός Πράκτορας Υγείας
Αναπαραγωγή Βίντεο

Γιάννης Εμμανουήλ

Co-Founder Asfaleia-Ygeias.com

Ζούμε σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που διακρίνεται από συνεχείς αλλαγές σε κοινωνικοοικονομικές δομές και συνθήκες, καθώς και νέα δεδομένα στον κλάδο – δημόσιας και ιδιωτικής – ασφάλισης. Με τη συνεχή γνώση και την εμπειρία δέκα ετών, έχω θεμελιώσει την επαγγελματική μου φιλοσοφία πάνω στο τρίπτυχο:

  • Φερεγγυότητα και αξιοπιστία της ασφαλιστικής εταιρείας.
  • Εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και επαγγελματισμός ασφαλιστικού συμβούλου.
  • Σωστή διαχείριση και αξιοποίηση ενός μέσο-μακροπρόθεσμα βιώσιμου ασφαλιστικού προγράμματος.

Με υπευθυνότητα και διαχρονικότητα υπηρετώ καθημερινά αυτή τη φιλοσοφία, έχοντας σαν στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων με άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες τους και καλλιεργώντας μακροχρόνιες ανθρωποκεντρικές σχέσεις.

Διαμορφώστε το πρόγραμμα υγείας που σας ταιριάζει

Δωρεάν προσφορά ασφάλισης υγείας