Οστεοχόνδρινη βλάβη κνήμης αστραγάλου

Δωρεάν προσφορά ασφάλισης υγείας

Η διαδικασία που ακολουθείται για την αποζημίωση σε περίπτωση νοσηλείας ενός ασφαλισμένου μέσα από ένα απλό και ρεαλιστικό παράδειγμα.

Ο Αντρέας Γ. είναι 26 ετών. Δεν διαθέτει δημόσιο φορέα ασφάλισης αλλά μόνο ιδιωτική ασφάλεια υγείας. Το νοσοκομειακό του πρόγραμμα τον καλύπτει 100% σε περίπτωση νοσηλείας σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, μετά την αφαίρεση απαλλαγής η οποία καθορίζεται από τη θέση νοσηλείας που θα επιλέξει. Η συμμετοχή του για Γ’ θέση νοσηλείας είναι 1.050 ευρώ.

Ενάμιση χρόνο μετά τη σύναψη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, διεγνώσθη με οστεοχόνδρινη βλάβη κνήμης αστραγάλου, μετά από ένα ατύχημα που είχε. Δεν είχε κάποιο ιστορικό σχετικά στο παρελθόν, γεγονός που εξακριβωνόταν στις απεικονιστικές εξετάσεις. Επέλεξε το γιατρό της αρεσκείας του και νοσηλεύτηκε στη συμβεβλημένη ιδιωτική κλινική Mediterraneo σε Γ’ θέση, όπου παρέμεινε 3 μέρες για την πλήρη αποθεραπεία του.

Κατά την εισαγωγή του στο Mediterraneo, έκανε τον απαιτούμενο προεγχειρητικό έλεγχο και δήλωσε ότι θα κάνει χρήση μόνο της ιδιωτικής του ασφάλειας αναφέροντας τον αριθμό του συμβολαίου του. Στη συνέχεια επέλεξε τη θέση νοσηλείας (Γ), όπου παρέμεινε για τρεις μέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη.

Κατά την έξοδο του από το νοσοκομείο δεν πλήρωσε τίποτα. Υπέγραψε συναλλαγματική ενός μήνα για το ποσό των 1.050 ευρώ το οποίο ήταν η συμμετοχή του. Η ασφαλιστική εταιρεία είχε στείλει εγγυητική για την κάλυψη του ασφαλισμένου της για το υπόλοιπο ποσό, πέραν της συμμετοχής του. Βάση συμβολαίου η αιτία νοσηλείας δεν υπαγόταν σε κάποια εξαίρεση ή χρονική αναμονή, με αποτέλεσμα ο ασφαλισμένος να καλυφθεί κανονικά από την ασφαλιστική εταιρεία. Οι συνολικές δαπάνες νοσηλείας, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών των ιατρών, ήταν 4.200 ευρώ.

Ο ασφαλισμένος επιβαρύνθηκε τα πρώτα 1.050 ευρώ και η ιδιωτική του ασφάλεια κάλυψε τις υπόλοιπες δαπάνες, ήτοι 3.150 ευρώ. Τελικώς, ο ασφαλισμένος επέστρεψε σπίτι του με πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος υγείας και συμμετοχή στα έξοδα που γνώριζε εκ των προτέρων.

Γιάννης Εμμανουήλ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978656798

Με τη συνεχή γνώση και την εμπειρία δέκα ετών, έχω θεμελιώσει την επαγγελματική μου φιλοσοφία πάνω στο τρίπτυχο:

Φερεγγυότητα και αξιοπιστία της ασφαλιστικής εταιρείας.

Εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και επαγγελματισμός ασφαλιστικού συμβούλου.

Σωστή διαχείριση και αξιοποίηση ενός μέσο-μακροπρόθεσμα βιώσιμου ασφαλιστικού προγράμματος.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Γιάννης Εμμανουήλ

Ασφαλιστικός Πράκτορας

Είναι πολλές οι πληροφορίες;

Σε ένα χωρίς δεσμεύσεις ραντεβού μπορώ να σας λύσω όλες τις απορίες και τους προβληματισμούς