logo

Ασφάλεια ζωής και προστασία της οικογένειας μας

Ασφάλεια ζωής και προστασία της οικογένειας μας

Η δημιουργία οικογένειας αποτελεί αναμφίβολα την υπέρτατη και έμπρακτη πράξη αγάπης. Η φροντίδα και η αφοσίωση αποτελούν βασικά συστατικά σε μία οικογένεια. Οι σκέψεις και τα αντανακλαστικά που αναπτύσσονται αναπόφευκτα περιστρέφονται γύρω από την αγωνία για το μέλλον των αγαπημένων προσώπων. Γι’αυτό η εξασφάλιση τους αποτελεί πρωτίστης σημασίας σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και ανασφάλειας.

Ο κύριος σκοπός της ασφάλειας ζωής είναι η προστασία της οικογένειας όταν επέλθει το μοιραίο, είτε από ατύχημα είτε από ασθένεια. Όταν αποχωρήσει ο βασικός πυλώνας ενός σπιτιού, οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται, τα καθημερινά έξοδα τρέχουν και τα βάρη μεγαλώνουν. Η ασφάλιση ζωής δεν μπορεί να απαλύνει κανέναν πόνο, αλλά έρχεται να υποστηρίξει και να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα της οικογένειας, να καλύψει όλα τα τρέχοντα και έκτακτα έξοδα που έχει και να την βοηθήσει να σταθεί στα πόδια της και να συνεχίσει. Η σημασία και ο ρόλος της αυξάνονται γεωμετρικά όταν ο άνθρωπος που αποχωρεί αποτελεί και τη μοναδική πηγή εισοδήματος για την οικογένεια.

Ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει είτε ισόβια είτε πρόσκαιρη ασφάλιση ζωής.

1. Ισοβια ασφάλεια ζωής: Σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου οποιαδήποτε στιγμή, καταβάλλεται στους δικαιούχους το κεφάλαιο για το οποίο έχει ασφαλιστεί. Το ποσό ασφάλισης και αποζημίωσης παραμένει σταθερό καθ’όλη τη διάρκεια ασφάλισης. Η ισοβια ασφάλιση έχει αόριστη διάρκεια και ταυτόχρονα ανταποδοτικό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση διακοπής του ασφαλιστηρίου προβλέπεται αξία εξαγοράς η οποία διαμορφώνεται ανάλογα τη χρονική στιγμή εξαγοράς του. Αποτελεί ιδανικό πρόγραμμα για εκείνους που επιθυμούν να καλύψουν τα έξοδα των κληρονόμων τους από το φόρο κληρονομιάς. Απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν να διασφαλίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε κάθε περίπτωση, καθώς γνωρίζουν ότι όποτε και αν απολέσουν τη ζωή τους, θα υπάρξουν βέβαιες οικονομικές ανάγκες για αυτούς.

2. Πρόσκαιρη ασφάλεια ζωής σταθερού κεφαλαίου: Σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου κατά τη διάρκεια της ασφάλισης, καταβάλλεται στους δικαιούχους το κεφάλαιο για το οποίο έχει ασφαλιστεί. Το ποσό ασφάλισης και αποζημίωσης παραμένει σταθερό καθ’όλη τη διάρκεια ασφάλισης. Η πρόσκαιρη ασφάλιση έχει καθορισμένη διάρκεια και μη ανταποδοτικό χαρακτήρα. Σε περίπτωση επιβίωσης του ασφαλισμένου πέραν της διάρκειας ασφάλισης ή διακοπής του ασφαλιστηρίου, δεν προβλέπεται αξία εξαγοράς. Αποτελεί ιδανικό πρόγραμμα για όσους επιθυμούν να διασφαλίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα για μία χρονική περίοδο υψηλών υποχρεώσεων και υψηλής έκθεσης σε οικονομικούς κινδύνους, και συνεπώς θα είναι αυξημένες οι οικονομικές ανάγκες που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση θανάτου τους. Παράλληλα, απευθύνεται σε επιχειρηματίες οι οποίοι ανησυχούν για τη διασφάλιση της λειτουργίας μιας επιχείρησης σε περίπτωση απώλειας της ζωής των ιδίων ή σημαντικών στελεχών.

3. Πρόσκαιρη ασφάλεια ζωής μειούμενου κεφαλαίου: Σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου κατά τη διάρκεια της ασφάλισης, καταβάλλεται στους δικαιούχους το κεφάλαιο για το οποίο έχει ασφαλιστεί. Το ποσό ασφάλισης και αποζημίωσης μειώνεται κατά τη διάρκεια ασφάλισης. Η πρόσκαιρη ασφάλιση έχει καθορισμένη διάρκεια και μη ανταποδοτικό χαρακτήρα. Σε περίπτωση επιβίωσης του ασφαλισμένου πέραν της διάρκειας ασφάλισης ή διακοπής του ασφαλιστηρίου, δεν προβλέπεται αξία εξαγοράς. Αποτελεί ιδανικό πρόγραμμα για όσους έχουν δανειακές υποχρεώσεις. Αυτή η μορφή ασφάλισης είναι γνωστή και ως ασφάλεια δανείου. Συνήθως οι ασφαλισμένοι προχωρούν σε τέτοιου είδους ασφάλιση προκειμένου να εξασφαλίσουν το υπόλοιπο δανείου τους. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι υποχρεωτική η ασφάλιση σύμφωνα με τους όρους του δανείου. Απευθύνεται σε εκείνους που θεωρούν ότι με το πέρασμα των ετών ελαττώνονται οι υποχρεώσεις και η έκθεσή τους σε οικονομικούς κινδύνους, συνεπώς μειώνονται και οι οικονομικές ανάγκες που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση θανάτου τους.

Σε κάθε περίπτωση ο ασφαλισμένος επιλέγει το ύψος του κεφαλαίου για το οποίο επιθυμεί να ασφαλιστεί και παράλληλα να διασφαλίσει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Ανάλογα με την ηλικία του ασφαλιζομένου και το ύψος του κεφαλαίου, κρίνεται αν είναι απαραίτητος ο προασφαλιστικός έλεγχος. Αυτό σημαίνει ότι ο ασφαλιζόμενος μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιήσει ιατρικές εξετάσεις, για τις οποίες ωστόσο δεν επιβαρύνεται οικονομικά. Επιπροσθέτως, αξιολογείται το ιατρικό ιστορικό του.

Σίγουρα δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε ότι το κακό θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα και κατά συνέπεια η οικογένεια μας θα κληθεί να αντιμετωπίσει δύσκολες στιγμές, παρουσία μας ή όχι. Ωστόσο επειδή η φιλοσοφία “βάζω λεφτά στην άκρη για τη δύσκολη στιγμή” δεν βρίσκει εφαρμογή στις μέρες μας, μπορούμε να διασφαλίσουμε αυτή τη στιγμή, προβλέποντας και προστατεύοντας την οικονομική ηρεμία της οικογενείας μας, χωρίς να υποθηκεύσουμε το μέλλον της. Έστω κι έτσι, θα έχουμε τη συνείδηση μας ήσυχη, πως για ακόμη μία φορά κάναμε μία κίνηση αγάπης για τα πιο σημαντικά πρόσωπα της ζωής μας.

Δωρεάν προσφορά ασφάλισης υγείας

Γιάννης Εμμανουήλ Ασφαλιστικός Πράκτορας Υγείας
Αναπαραγωγή Βίντεο
Γιάννης Εμμανουήλ Ασφαλιστικός Πράκτορας Υγείας
Αναπαραγωγή Βίντεο

Γιάννης Εμμανουήλ

Co-Founder Asfaleia-Ygeias.com

Ζούμε σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που διακρίνεται από συνεχείς αλλαγές σε κοινωνικοοικονομικές δομές και συνθήκες, καθώς και νέα δεδομένα στον κλάδο – δημόσιας και ιδιωτικής – ασφάλισης. Με τη συνεχή γνώση και την εμπειρία δέκα ετών, έχω θεμελιώσει την επαγγελματική μου φιλοσοφία πάνω στο τρίπτυχο:

  • Φερεγγυότητα και αξιοπιστία της ασφαλιστικής εταιρείας.
  • Εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και επαγγελματισμός ασφαλιστικού συμβούλου.
  • Σωστή διαχείριση και αξιοποίηση ενός μέσο-μακροπρόθεσμα βιώσιμου ασφαλιστικού προγράμματος.

Με υπευθυνότητα και διαχρονικότητα υπηρετώ καθημερινά αυτή τη φιλοσοφία, έχοντας σαν στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων με άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες τους και καλλιεργώντας μακροχρόνιες ανθρωποκεντρικές σχέσεις.

Διαμορφώστε το πρόγραμμα υγείας που σας ταιριάζει

Δωρεάν προσφορά ασφάλισης υγείας