Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή

Δωρεάν προσφορά ασφάλισης υγείας

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Η διαδικασία που ακολουθείται για την αποζημίωση σε περίπτωση νοσηλείας ενός ασφαλισμένου μέσα από ένα απλό και πραγματικό περιστατικό.

Η Χριστίνα Κ. είναι 36 ετών. Διαθέτει δημόσιο φορέα ασφάλισης (ΕΟΠΥΥ) και ιδιωτική ασφάλεια υγείας, τόσο ατομικό όσο και ομαδικό πρόγραμμα. Το νοσοκομειακό της πρόγραμμα την καλύπτει 100% σε περίπτωση νοσηλείας σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, μετά την αφαίρεση απαλλαγής η οποία καθορίζεται από τη θέση νοσηλείας που θα επιλέξει. Η συμμετοχή της για Α’ θέση νοσηλείας είναι 1.500 ευρώ.

Τρία χρόνια μετά τη σύναψη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή. Δεν είχε κάποιο ιστορικό σχετικά στο παρελθόν, γεγονός που εξακριβωνόταν και στο βιβλιάριο υγείας της. Επέλεξε το γιατρό της αρεσκείας της και νοσηλεύτηκε στη συμβεβλημένη ιδιωτική κλινική Metropolitan σε Α’ θέση, όπου παρέμεινε 3 ημέρες για την πλήρη αποθεραπεία της.

Κατά την εισαγωγή της στο Metropolitan, έκανε τον απαιτούμενο προεγχειρητικό έλεγχο και δήλωσε ότι θα κάνει χρήση του δημόσιου φορέα, προσκομίζοντας το βιβλιάριο υγείας της, καθώς και της ιδιωτικής της ασφάλειας αναφέροντας τον αριθμό του ομαδικού συμβολαίου της. Στη συνέχεια επέλεξε τη θέση νοσηλείας (Α), όπου παρέμεινε για τρεις ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση χολοκυστεκτομής στην οποία υπεβλήθη.

Κατά την έξοδο της δεν πλήρωσε τίποτα, ούτε χρειάστηκε να εκταμιεύσει κάποιο χρηματικό ποσό στη συνέχεια. Ήδη η ασφαλιστική εταιρεία είχε στείλει εγγυητική για την κάλυψη της ασφαλισμένης της. Βάση συμβολαίου η αιτία νοσηλείας δεν υπαγόταν σε κάποια εξαίρεση ή χρονική αναμονή και η ασφαλισμένη καλύφθηκε πλήρως. Η κάλυψη από το δημόσιο φορέα έγινε απευθείας στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε, χωρίς να χρειαστεί να προσκομίσει οποιαδήποτε δικαιολογητικά στη συνέχεια. Επειδή η ασφαλισμένη δεν έκανε χρήση του ατομικού της ασφαλιστηρίου έλαβε μπόνους από την ασφαλιστική εταιρεία ύψους 1.238 ευρώ. Τελικώς, η ασφαλισμένη επέστρεψε σπίτι της με πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος υγείας, χωρίς να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα και χωρίς οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή οικονομική επιβάρυνση.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Γιάννης Εμμανουήλ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978656798

Γιάννης Εμμανουήλ Ασφαλιστικός Πράκτορας Υγείας

Με τη συνεχή γνώση και την εμπειρία δέκα ετών, έχω θεμελιώσει την επαγγελματική μου φιλοσοφία πάνω στο τρίπτυχο:

Φερεγγυότητα και αξιοπιστία της ασφαλιστικής εταιρείας.

Εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και επαγγελματισμός ασφαλιστικού συμβούλου.

Σωστή διαχείριση και αξιοποίηση ενός μέσο-μακροπρόθεσμα βιώσιμου ασφαλιστικού προγράμματος.

Γιάννης Εμμανουήλ Ασφαλιστικός Πράκτορας Υγείας

Γιάννης Εμμανουήλ

Ασφαλιστικός Πράκτορας

Είναι πολλές οι πληροφορίες;

Σε ένα χωρίς δεσμεύσεις ραντεβού μπορώ να σας λύσω όλες τις απορίες και τους προβληματισμούς