logo

Πώς λειτουργεί ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα;

Ένα βασικό ερώτημα όσων δεν έχουν εμπειρία από την ιδιωτική ασφάλιση υγείας και συγκεκριμένα από τα νοσοκομειακά προγράμματα είναι πώς λειτουργεί ένα τέτοιο πρόγραμμα. Οι απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα μπορούν να δοθούν κυρίως από έναν εξειδικευμένο ασφαλιστικό σύμβουλο. Επιμένουμε να τονίζουμε ότι η ασφάλεια υγείας δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια αυτοκινήτου με την οποία ο περισσότερος κόσμος έχει επαφή, κυρίως λόγω της υποχρεωτικής της φύσης.

Αρχικά λοιπόν θα πρέπει να δούμε τι καλύπτει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Καλύπτει μόνο δευτεροβάθμια περίθαλψη, δηλαδή την περίπτωση νοσηλείας σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα; Καλύπτει πρωτοβάθμια περίθαλψη, δηλαδή προγραμματισμένες επισκέψεις σε ιατρούς και εξετάσεις; Καλύπτει επείγοντα περιστατικά σε ιδιωτικά νοσοκομεία και τι περιλαμβάνουν; Ανάλογα με τις καλύψεις ακολουθείται η ανάλογη διαδικασία για την οποία ο ασφαλιστικός σύμβουλος κατευθύνει τον ασφαλισμένο.

Σε περίπτωση που προκύψει κάποιο επείγον περιστατικό τότε ο ασφαλισμένος μπορεί να επισκεφθεί άμεσα κάποιο από τα συμβεβλημένα νοσοκομεία στα οποία η ασφαλιστική εταιρεία έχει εξασφαλίσει ειδικές παροχές. Οι παροχές αυτές περιλαμβάνουν απεριόριστες δωρεάν επισκέψεις στις βασικές ιατρικές ειδικότητες, καθώς και ένα πλαφόν δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία λειτουργούν όλο το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο έχετε άμεση και συνεχή κάλυψη για οποιοδήποτε περιστατικό και οποτεδήποτε προκύψει, απλά αναφέροντας τον αριθμό του συμβολαίου σας. Ο ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να σας κατευθύνει σε ιδιωτικό νοσοκομείο που μπορείτε να έχετε την καλύτερη δυνατή κάλυψη, ανάλογα με το περιστατικό που έχει προκύψει, την ιατρική αντιμετώπιση που χρήζει και τις παροχές που έχετε ανάγκη.

Σε περίπτωση προγραμματισμένων εξετάσεων και επισκέψεων σε ιατρούς, κάθε ασφαλιστική εταιρεία διαθέτει ένα συμβεβλημένο δίκτυο διαγνωστικών κέντρων και ιατρών στο οποίο οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθυνθούν. Σε αυτή την περίπτωση οι ασφαλισμένοι μπορούν να καλέσουν απευθείας στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης και να κλείσουν άμεσα ραντεβού είτε για επίσκεψη στο ιατρείο του ιατρού είτε για την πραγματοποίηση εξετάσεων σε κάποιο διαγνωστικό κέντρο. Για να πραγματοποιήσετε διαγνωστικές εξετάσεις θα πρέπει να έχετε παραπεμπτικό ιατρού σχετικής ειδικότητας και σαφούς αιτιολογίας ως προς τη συμπτωματολογία. Σε κάποια προγράμματα υπάρχει περιορισμός στη λήψη παραπεμπτικών από ιατρούς του δικτύου της ασφαλιστικής εταιρείας, ενώ σε άλλα όχι. Σε αυτή την περίπτωση ο ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να σας διευκολύνει στα ραντεβού σας ή να πραγματοποιήσει τη διαδικασία προέγκρισης των εξετάσεων σας, προκειμένου να έχετε άμεση εξυπηρέτηση χωρίς καθυστέρηση ή τυχόν απόρριψη.

Τελευταία αλλά πλέον σημαντική είναι η κάλυψη της νοσοκομειακής περίθαλψης. Σε αυτή την περίπτωση επιλέγετε τον ιατρό και το νοσηλευτικό ίδρυμα της αρεσκείας σας για τη νοσηλείας σας. Επίσης, επιλέγετε τη θέση νοσηλείας που προβλέπει το πρόγραμμα σας. Ωστόσο υπάρχει διαφοροποίηση στον τρόπο λειτουργίας ανά ασφαλιστική εταιρεία και ανά ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Κάποιες εταιρείες περιορίζουν την επιλογή ιατρών σε αυτούς του δικτύου τους. Εξίσου σημαντικό είναι τι προβλέπει το νοσοκομειακό πρόγραμμα. Κάποια λειτουργούν σε συνδυασμό και άλλα ανεξάρτητα από την ύπαρξη δημόσιου ασφαλιστικού φορέα ή/και συμβεβλημένων νοσοκομείων. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις εξαιρέσεις του ασφαλιστηρίου, καθώς και τις χρονικές αναμονές. Για αυτά όμως θα πρέπει να σας έχει ενημερώσει εκ ων προτέρων ο ασφαλιστικός σας σύμβουλος και φυσικά να σας καθοδηγήσει σε οποιοδήποτε περιστατικό νοσηλείας προκύψει κατά τη διάρκεια του συμβολαίου. Όταν λοιπόν έχουν ξεκαθαρίσει τα παραπάνω, επιλέγετε το νοσοκομείο και τον ιατρό για τη νοσηλεία σας, κάνετε αναγγελία της νοσηλείας στο νοσοκομείο και ενημερώνετε το λογιστήριο ότι θα κάνετε χρήση της ιδιωτικής σας ασφάλειας με τον αριθμό του συμβολαίου σας ή και του δημόσιου φορέα σας. Στη συνέχεια η ασφαλιστική εταιρεία αποστέλλει εγγυητική σε περίπτωση που επιλέξτε κάποιο από τα συμβεβλημένα νοσοκομεία της. Με αυτόν τον τρόπο δεν ασχολείστε καθόλου με το οικονομικό σκέλος. Εάν επιλέξετε κάποιο μη συμβεβλημένο νοσοκομείο τότε τα περισσότερα ιδιωτικά νοσοκομεία παρέχουν τη δυνατότητα υπογραφής συναλλαγματικής για εύλογο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο η ασφαλιστική εταιρεία έχει ολοκληρώσει και εκδώσει την αποζημίωση σας.

Γενικά ο τρόπος λειτουργίας ενός προγράμματος είναι ιδιαίτερα απλός και γρήγορος αλλά σε κάθε περίπτωση καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει ο ασφαλιστικός σύμβουλος τόσο ως προς τη σωστή και άμεση ενημέρωση και καθοδήγηση όσο και ως προς την απλοποίηση των διαδικασιών.

 

 

Δωρεάν προσφορά ασφάλισης υγείας

Γιάννης Εμμανουήλ Ασφαλιστικός Πράκτορας Υγείας
Αναπαραγωγή Βίντεο
Γιάννης Εμμανουήλ Ασφαλιστικός Πράκτορας Υγείας
Αναπαραγωγή Βίντεο

Γιάννης Εμμανουήλ

Co-Founder Asfaleia-Ygeias.com

Ζούμε σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που διακρίνεται από συνεχείς αλλαγές σε κοινωνικοοικονομικές δομές και συνθήκες, καθώς και νέα δεδομένα στον κλάδο – δημόσιας και ιδιωτικής – ασφάλισης. Με τη συνεχή γνώση και την εμπειρία δέκα ετών, έχω θεμελιώσει την επαγγελματική μου φιλοσοφία πάνω στο τρίπτυχο:

  • Φερεγγυότητα και αξιοπιστία της ασφαλιστικής εταιρείας.
  • Εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και επαγγελματισμός ασφαλιστικού συμβούλου.
  • Σωστή διαχείριση και αξιοποίηση ενός μέσο-μακροπρόθεσμα βιώσιμου ασφαλιστικού προγράμματος.

Με υπευθυνότητα και διαχρονικότητα υπηρετώ καθημερινά αυτή τη φιλοσοφία, έχοντας σαν στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων με άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες τους και καλλιεργώντας μακροχρόνιες ανθρωποκεντρικές σχέσεις.

Διαμορφώστε το πρόγραμμα υγείας που σας ταιριάζει

Δωρεάν προσφορά ασφάλισης υγείας